فن ترانسفورماتور یکی از انواع سیستم های تهویه می باشد که به صورت تخصصی برای خنک کردن انواع ترانسفورماتور به کار گرفته می شود.

اگر قصد آشنایی بیشتر با فن ترانسفورماتور را دارید در ابتدا باید متوجه شوید که ترانسفورماتور چیست؟

شما می توانید با همراهی ما تا انتهای این مقاله اطلاعات بیشتری در رابطه با این فن ها که دارای وظایفی هستند کسب کنید.

ترانسفورماتور چیست؟

فن-ترانسفورماتور-چیست

ترانسفورماتور نوعی دستگاهی می باشد که می تواند جریان های بسیار بالا را تحمل کند؛  در واقع فن ترانسفورماتور دستگاهی است که  وظیفه القای الکترومغناطیسی را بین دو یا چند سیم پیچ را بر عهده دارد .

به همین منظور از فن ترانسفورماتور به منظور پایین آوردن دمای دستگاه استفاده می شود.

جهت اطلاع : آیا از کاربرد های فن سانتریفیوژ اطلاعی دارید؟

نصب فن های ترانسفورماتور باید تا حد امکان نزدیک دستگاه ترانسفورماتور باشد. باید سعی شود اتاق اینگونه فن ها به گونه ای در محلی نصب شوند که در معرض نور خورشید نباشند، همچنین تا حد امکان اتاق قرارگیری این فن ها  باید تمیز نگه داشته شود.

ترانسفورماتور وسیله ای کاربردی است که توسط یک میدان مغناطیسی، جریان الکتریکی را از سیم پیچی به یک یا چند سیم پیچ دیگر منتقل می کند. ولتاژ جریان عبوری از سیم پیچ ها متناسب با تعداد دور سیم پیچ می باشد.

ترانسفورماتور با نام (ترانسفورمر) نیز شناخته می شود. ترانسفورماتور ها معمولا در شبکه قدرت دارای کاربرد فراوانی می باشند.

این وسیله با پایان رساندن عملکرد خود از اتلاف انرژی در شبکه قدرت جلوگیری می کند.

حال که متوجه شده اید که دستگاه ترانسفورماتور چیست و دارای چه عملکرد وظایفی هستند، در ادامه قصد داریم به فن های ترانسفورماتور اشاره کنیم و به شرح این موارد بپردازیم.

فن ترانسفورماتور چیست؟

فن ترانسفورماتور

استفاده و کارکرد این فن ها به دستگاه ترانسفورماتور این امکان را می دهد که شدت جریان های بسیار بالا و بیشتر از حد معمول را نیز تحمل کنند و دمای این دستگاه ها بیش از حد معمول نشود در واقع می توان گفت که این فن ها نوعی کمکی به شمار می آیند.

در بعضی سیستم ها، استفاده از فن و هواکش صنعتی به عنوان یک عنصر کمکی انجام می شود و حضور آن ها کاملاً ضروری نیست. برای مثال می توان به انواع سالن های کارخانجات اشاره کرد.

البته در بخش های دیگر استفاده از فن ترانسفورماتور بسیار ضروری و حیاتی می باشد زیرا که بدون استفاده از  این فن ها  دستگاه نمی تواند کار کند و سریعاً‌ دمای آن بیش از حد مجاز می شود که این مورد می تواند مانع عملکرد مثبت این دستگاه ها شود.

در بسیاری از موارد شما برای انتخاب مکان مناسب نصب فن و هواکش گزینه های مختلفی را پیش رو دارید، ولی هنگام استفاده از فن ترانسفورماتور، فن حتماً باید نزدیک به دستگاه ترانسفورماتور باشد.

نکات مهم در نصب و راه اندازی فن ترانسفورماتور

 نصب و راه اندازی فن ترانسفورماتور

نصب فن ترانسفورماتور دارای  اهمیتی بیش از پیش می باشد

برای مثال، هنگام نصب فن ترانسفورماتور این شرایط را حتماً باید در نظر بگیرید و تا جای ممکن مهیا باشند:

  • دیوارهای اتاق ترانسفورماتور تا جای ممکن در جهت شمال/جنوب باشند تا آنکه حداقل تابش مستقیم خورشید به فن ترانسفورماتور‎انجام شود.
  • همواره باید مراقب سطح رطوبت اتاقی که این فن ها در آن نصب شده اند باشید
  • تا جای ممکن اتاق را تمیز نگه دارید و عاری از گردوخاک باشد.
  • در محیط نصب ترانسفورماتور هیچ گونه گاز اشتعال‌زا و یا گازهایی که موجب خوردگی فلز و زنگ زدن آن ها می شوند وجود نداشته باشد.

نکات مهم در خرید فن ترانسفورماتور

در خرید این فن ها همواره افراد مختلف معیارها و فاکتورهای مختلفی را بررسی می کنند تا بتوانند بهترین و با کیفیت ترین محصول را خریداری نمایند.

اما در زیر شما می توانید مهم ترین نکات در خرید این فن ها را مشاهده کنید و در هنگام خرید این فن ها از این نکات استفاده کنید.

  • این فن ها باید قادر باشند که در شرایط آب و هوایی مختلف قادر به فعالیت باشند؛ به عبارت دیگر یک فن با کیفیت باید بتواند در صورت وجود گرما یا سرما بیش از حد نیز به فعالیت خود ادامه دهد.
  • بهتر است که جنس فن ترانسفورماتور تهیه شده از جنس آلومینیوم باشد؛ زیرا این فلز در برابر خوردگی و فرسایش دارای مقاومت بسیار بالایی می باشند و از طول عمر بالایی نیز برخوردار می باشند.
  • یکی از مهم ترین نکات در خرید این فن ها این است که بعد از خرید از هزینه نگهداری مناسبی برخوردار باشند و بعد از مدتی نیاز به روغن کاری یا تعمیر نداشته باشند.